Web Analytics Made Easy - Statcounter

همیشه در دل تلخ‌ترین تراژدی‌ها رگه‌های حیرت‌انگیزی از زندگی با درون‌مایه‌ی مثبت به چشم می‌خورد. ۳۱ خرداد ۱۳۶۹ برای مردم ایران یادآور روز و شبی است فاجعه‌بار و آغشته به ویرانی، گریه و آه. اما همان شب پدیده‌ی عجیبی به نام "فوتبال" به جنگ اعدادی رفت که قرار بود مقابل تعداد کشته‌شدگان به ثبت برسد و به طرز قابل توجهی از شمار آن کاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خیلی‌ها با جام جهانی ۹۰ عاشق فوتبال شدند و خیلی‌ها با تماشای بازی‌های آن جام، جان سالم از بلای زلزله به در بردند. از بازی چه خبر؟ دور سوم مرحله گروهی جام جهانی ۱۹۹۰ بود. دیدار برزیل و اسکاتلند. مسابقه‌ای که قرار بود با تاخیر از تلویزیون‌های سیاه‌سفید و تک‌وتوک رنگی پخش شود. فوتبال‌دوستان ایرانی برای تماشای این مسابقه بیدار مانده و هیجان داشتند. شور و شوقی زایدالوصف برای دیدن برانکو، کارکا، تافارل، روماریو، به‌به‌تو و ...

فوتبال، تازه جای بی‌همتایی در زندگی و سبک زندگی مردمان خاورمیانه برای خود دست و پا کرده بود. سلسائو هر ۲ دیدار ابتدایی خود را با برد پشت سر گذاشته بود و اسکاتلند نیز برای صعود نیاز به پیروزی داشت. بیش از ۶۰ هزار نفر در ورزشگاه دل‌آلپی تورین حضور داشتند و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان چشم به بازی‌ دوخته بودند که احتمالا فاتحش مشخص بود.

بازی آغاز شد و خیلی از هموطنان ما شروع آن را نظاره کردند اما نتوانستند تا پایان به تماشایش بنشینند! حداقل آنهایی که در گیلان و زنجان بودند نتوانستند. زلزله مهیبی به قدرت ۷.۳ ریشتر، منجیل، رودبار، طارم و روستاها و توابع این شهرها را لرزاند و فاجعه‌ای بزرگ را رقم زد. حدود ۴۰ هزار نفر به کام مرگ کشیده و نزدیک به ۵۰۰ هزار نفر بی‌خانمان شدند. آنهایی که فوتبال می‌دیدند و بیدار مانده بودند، توانستند خودشان و خانواده‌شان را حداقل از مرگ نجات دهند اما خیل عظیمی که در خواب بودند دیگر هیچوقت بیدار نشدند.

برزیل در آن دیدار با گل مولر در دقیقه ۸۱ برنده شد و به مرحله بعدی رسید ولی زمان به ثمر رسیدن گل بخشی از کره زمین ضربه سختی از طبیعت خورده و با مرگ پنجه در پنجه شده بود. یورگن کلینزمن، ستاره تیم ملی آلمان یکی از اولین نفراتی بود که با مردم ایران همدردی و کمک‌هایی را هم ارسال کرد. مردم ایران و خصوصا بازماندگان آن بلای بزرگ هیچوقت آن مسابقه و آن شب عجیب را فراموش نمی‌کنند.

برچسب‌ها رودبار اسکاتلند یورگن کلینزمن جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گیلان برزیل زلزله پروندهٔ خبری با تیم ملی فوتبال تا جام جهانی قطر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: رودبار اسکاتلند یورگن کلینزمن رودبار اسکاتلند یورگن کلینزمن جام جهانی ۲۰۲۲ قطر گیلان برزیل زلزله جام جهانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۹۲۳۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وقتی روبات دروازه بان توپ ستارگان فوتبال را مهار می کند ولی از پوتین گل می خورد / فان

تقابل رئیس جمهور روسیه با روبات دروازه بان.

دانلود (3.9MB)

دیگر خبرها

  • ستاره مشهور آمریکا: تیم کی‌روش اتحاد تیم 98 را نداشت
  • حسرت بزرگ سردار؛ وقتی کارلوس کی‌روش گفت: تعویض؛ خودم داوطلبانه قبول کردم
  • روز جهانی پسر ۱۴۰۳ + پیام، متن و عکس تبریک
  • توماس مولر: برای بازی در جو برنابئو خیلی هیجان‌زده‌ام؛ رئال مادرید تیمی بسیار خطرناک است
  • وقتی روبات دروازه بان توپ ستارگان فوتبال را مهار می کند ولی از پوتین گل می خورد / فان
  • خشم لیورپول سر تاتنهام آوار شد؛ نوشدارو!
  • عنایتی: مثل رضا عنایتی دیگر پیدا نمی‌شود!
  • سرمربی تیم فولاد: مگر چه گفتم که اینگونه جریمه کردند
  • ویسی: چه گفتم که جریمه‌ام کردند؟
  • مهاجمی مثل من دیگر در فوتبال ایران پیدا نمی‌شود | در مورد بازی با استقلال من تصمیم گیرنده نیستم